Dans, Tiktok och mobiltelefoner

Vissa samhällsfenomen har accelererats under pandemin, en av dessa är den sociala media plattformen TikTok och de korta, roliga danskoreografierna till nutida låtar. Att sitta instängd och inte kunna träffas eller gå ut och roa sig och dansa ersattes med detta digitala fenomen.

Malin W. danspedagog sedan många år tycker att det är positivt och välgörande att trots allt som hänt så har ungdomar hittat ett sätt att hitta glädje i dansen och kunna vara sammankopplad tack vare den trots nedstängning av samhället. – “Det är fantastiskt och glädjande” säger hon.

Detta har även med teknikens utveckling att göra, att dagens mobiltelefoner har bra kamera och bra uppkoppling för att kunna spela in filmer, skicka dem och även ladda ner andras filmer. Många svenska mobiloperatörer har satsat på just ungdomar som målgrupp och erbjuder specialla mobilabonnemang riktade till dem. De mest framträdande är framfört allt Hallon mobilabonnemang men även Halebop.

Rickhard, 17 år säger att det är självklart att lägga lite av månadsbidraget han får av sina föräldrar på mobiltelefonen. “Alla mina kompisar har mobilabonnemang istället för kontantkort. Det finns så många olika nu och det gäller att hitta bästa mobilabonnemang som finns där ut, då kan det vara bra med en jämförelsetjänst som Abonnemang.se.” Vidare säger han att det är viktigt att ha mycket surf och gratis med sms.

Att ny teknik skulle sammankoppla ungdomar men även att få dem att röra på sig är inte vad många skulle tro för några år sedan! Härliga tider vi lever i.